Székelyföldi Vadonleső

Járjunk nyitott szemmel, fedezzük fel és ismerjük meg környezetünket! A Székelyföldi Vadonleső egy olyan program, amely segít abban, hogy jobban megismerjük a minket körülvevő növény és állatvilágot.
A Vadon Egyesület útjára indítja a Székelyföldi Vadonlesőt! Ha Ön rendelkezik olyan fotókkal, kisfilmekkel, amelyek Székelyföldön készültek, az itt előforduló növény- és állatfajokról amelyeket szívesen megosztana másokkal, ezzel gazdagítva Székelyföldi Vadonleső adatbázisát, töltse fel a honlapunkra!
Ugyanis az  Önök segítségével egy olyan adatbázist szándékozunk létrehozni, amely bemutatja a Székelyföldön előforduló növény- és állatfajok sokféleségét. Ezen adatbázis a www.vadon.ro weboldalon keresztül lesz elérhető. A weboldalra feltölthetőek lesznek a különböző fajokról készült képek vagy kisfilmek. A fotókat, kisfilmeket, olyan önkéntesek, természetjáró emberek szolgáltatják akik hajlandóak megosztani másokkal megfigyeléseiket ismereteiket.  Minden felvétel feltöltésekor ki kell tölteni egy adatlapot, amely tartalmazza a felvétel készítőjének nevét, az észlelés helyét és időpontját. A  különböző fajok előfordulási helyét csak ellenőrzött keretek között tudományos munka felhasználására szolgáltatjuk ki.   A felvételeket a weboldalon kívül az egyesület által létrehozott TransNatura-Transylvanian Nature Photography Facebook-os csoportba is közzétesszük.
A távlati célunk az, hogy a program segítségével jöjjön létre a környezetünkben élő növény- és állatvilágról egy átfogó adatbázis, amely akár tudományos munkákra is használható. Továbbá a program hivatott felhívni a figyelmet környezetünk fajgazdagságára, valamint ennek megőrzésére, ugyanis minél többet tudunk egy adott faj elterjedéséről, állománynagyságáról, annál hatékonyabban tudunk fellépni a  faj védelméért.

Alapító önkormányzatok
Payments by Netopia
Termeni si conditii
Livrare
Politica retur
Politică de Confidențialitate - GDPR

ASOCIAŢIA VADON
CUI: RO30975376
Adresa: 520003, Sfântu Gheorghe
Str. Gróf Mikó Imre, nr. 11
jud. Covasna, România
Telefon:+40 0720 000 707
E-mail: vadon@vadon.ro